preskoči na sadržaj

Osnovna škola Plaški

Login

 

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Raspored zvonjenja

SAT
0. 8:10 8:55
1. 9:00 9:45
2. 9:50 10:35
3. 10:45 11:30
4. 11:40 12:25
5. 12:30 13:15
6. 13:20 14:05
7. 14:05 14:55
 
BOŽIĆNA ČAROLIJA
Sanja Draginić / datum: 10. 1. 2019. 21:10

       Već tradicionalno u našoj školi organiziramo božićne priredbe kojima želimo razveseliti naše roditelje i ostale goste te im približiti radost i ljepotu blagdana Božića.  Blagdansko ozračje našu školu krasi već od početka prosinca. Pjevaju se božićne pjesmice, rade božićni ukrasi, ukrašavaju se učionice i hol škole. Zajedništvo, mir, ljubav i dobrota se osjete u svakom kutku škole. Pripreme za priredbu su u punom pogonu. Došao je i taj 21. prosinac. Odijevamo svoje narodne nošnje i ovaj put sigurni i zadovoljni svojim radom odlazimo na pozornicu. Za svoju izvedbu nagrađeni smo velikim pljeskom i riječima hvale svih gostiju. Poslije predstave nastavljamo druženje uz čašicu zdravog soka.

voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA ZAGREB
Sanja Draginić / datum: 10. 1. 2019. 21:06

            Dana, 13.12.2018.godine odlazimo na terensku nastavu u glavni grad naše domovine Zagreb. Prvo odredište nam je Nacionalna i sveučilišna knjižnica. U Knjižnici nas je najviše oduševio interaktivni kutak u kojem smo vidjeli kako na 3D pisaču ispisati straničnik u obliku glagoljičkog slova Iže. Također smo programirali slova u robotvozilu i ispisivali na bijele podloge. Najviše nas je oduševila ploča Piši/briši gdje smo smišljali grafite na glagoljici,   ispisivali ih i ponijeli sa sobom za lijepu uspomenu. Nakon zanimljivog i poučnog posjeta Knjižnici odlazimo u Cinestar, gdje gledamo veseli animirani film Stopalići. Nakon što smo se dobro nasmijali odlazimo u razgledavanje Adventa. Po povratku stajemo U Karlovcu u McDonadls. Kući se vraćamo u kasnim večernjim satima kada je naše Saborsko prekrio predivni bijeli prekrivač.

voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]OD JABUKE DO SOKA
Sanja Draginić / datum: 10. 1. 2019. 21:03

          Ove godine naš školski voćnjak je urodio plodom jabuka više od očekivanog. Procijenili smo kako skladištenje ovolike količine jabuka nije isplativo i kako  ih ne bi  mogli kvalitetno potrošiti, odlučili smo se na preradu jabuka u osvježavajući zdravi napitak. Roditelji su podržali ovu ideju. Transportirali smo jabuke u obližnji OPG koji se bavi preradom jabuka u sok. U prosincu, u školu je stigao sok, točnije 100 litara zdravog soka kojeg s veseljem konzumiramo. Pijemo zdravi sok, bez dodatka šećera od čistih ne tretiranih jabuka iz našeg voćnjaka.

voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]POZDRAV SVETOM NIKOLI
Sanja Draginić / datum: 7. 12. 2018. 13:03

Oj dobro nam došao 
sveti Niko dragi, 
ti najveća radosti 
svih srdaca mladih.

Željno smo te čekali 
od sata do sata 
kada ćeš pokucati 
i na naša vrata.

Srca su nam pripravna 
da tvoj nauk prime, 
što ti nam ga donese 
i sreće s visine.

Učili bi uvijek krasno 
na veselje tebi. 
A ti nikad bez darova 
k nama došao ne bi.

 


[OPŠIRNIJE]ČESTITKE
Sanja Draginić / datum: 7. 12. 2018. 13:01

        I ove godine smo bili vrijedni i izradili čestitke koje će razveseliti brojne susjedne općine, županije, gradove… U duhu dobre suradnje sa našom Općinom, čestitke su mali znak zahvalnosti od nas malih ali u srcu velikih..

Čestitke su šarene, vesele, razigrane baš kao i svi mi u školi.

Nadamo se da će se svidjeti svima koji ih prime i da će im uljepšati ovo blagdansko vrijeme.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA - VUKOVAR
Sanja Draginić / datum: 19. 11. 2018. 12:26

         U petak, 16. studenog u školi smo obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Ove školske godine 18. studeni je u nedjelju te smo se iz tog razloga Vukovara- grada heroja svi prisjetili danas.  Zajedno smo izradili prigodni pano kojim su dominirali simboli grada Vukovara. Potom smo zapalili lampione. Četvrtaši i trećaši su predvodili  molitvu za sve žrtve Vukovara. Na kraju nastavnog dana upaljene lampione smo iznijeli ispred škole koji su ostali svijetliti u noći, a mi pošli kućama svatko u svoji mislima na naš Vukovar.
 

učiteljica Danijela Matijević Šimić

 

 


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA 2018./2019.
Sanja Draginić / datum: 29. 10. 2018. 12:45

        Dana 26. listopada 2018.godine obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi. Uz prigodne recitacije i pjesmice o kruhu i jeseni „otvorili“ smo današnji program. Nakon veselih i simpatičnih izvedbi svih nas iz škole uslijedile su kreativne radionice gdje su roditelji uz pomoć naših ručica od kolaž papira izrađivali radove jesenskih motiva. Po završetku radova, stručni žiri u sastavu svećenika fra Draženka, načelnika općine Marka i psihologa Damira, ocjenjivao je i rangirao radove skupina. Svaka skupina je dobila diplomice za uspješno sudjelovanje u radionicama. Žiri nije imao niti malo lagan zadatak jer su svi radovi bili odlični. Nakon podjele diplomica i zajedničkog fotografiranja uslijedio je blagoslov krušnih proizvoda. Uz zajedničko blagovanje i ugodno druženje završili smo još jedno obilježavanje Dana kruha u našoj školi.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]VOĆNJAK I CVJETNJAK
Sanja Draginić / datum: 29. 10. 2018. 12:40

         Današnji lijepi dan smo iskoristili za uređenje cvjetnjaka u školskom dvorištu i branje jabuka u voćnjaku. Jesenski radovi i lijepi jesenski dan nas je sve usrećio. Lijepo smo se zabavili ali i puno korisnih poslova odradili. Cvjetnjaci su dobili novo jesensko ruho i polagano se pripremaju na zimsko mirovanje , a jabuke uskladištene u školi i namijenjene svima nama za svakodnevno konzumiranje.


[OPŠIRNIJE]DONACIJA KLUPA
Sanja Draginić / datum: 29. 10. 2018. 12:35

         Nakon što smo uredili školsko igralište u kojem svakodnevnom uživamo, uspjeli smo izrealizirati i donaciju klupa koje će nam jako lijepo upotpuniti igralište i okoliš škole. Naime, zamolili smo upravu Nacionalnog parka Plitvička jezera da nam doniraju svoje klupe koje nakon svake sezone stavljaju na aukciju. Uprava Parka se jako brzo odazvala našem upitu i simpatični dečki su nam dovezli dvije pošiljke klupa i stolova. Naš domar se odmah uhvatio posla restauriranja i nadamo se da će kroz mjesec dana naše klupe i stolovi biti kompletirani. Hvala Parku na donaciji. Ovo je još jedan primjer iz naše škole kako se uz dobru volju, trud i rad mogu postići lijepi rezultati.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]„ŠARENI SVIJET“
Sanja Draginić / datum: 22. 10. 2018. 08:09

        Današnji petak, 19. listopad 2018.godine nam je uljepšao naš dragi gospodin Ivica koji je i ovaj put bio odličan. Njegove glazbeno-scenske predstave su uvijek jako vesele, dinamične i poučne. Uz pjesmu, ples, zabavu proveli smo vrlo ugodne trenutke. U jesenskoj šumi ovaj put su nas uveseljavali likovi pauka, prepelice i simpatičnog zeca. Učenici su se jako dobro zabavili. Završili smo ovaj radni tjedan veselo i razigrano. Kada bi barem svaki petak bio ovakav.J

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA O MINSKOJ OPASNOSTI I OPASNOSTI OD EKSPLOZIVNIH OSTATAKA RATA
Sanja Draginić / datum: 22. 10. 2018. 08:06

       Danas, 19.10.2018. godine posjetile su nas djelatnice HCR-a i MUP-a. Održale su jako poučno predavanje o osvješćivanju o minskoj opasnosti i o opasnostima od eksplozivnih ostataka rata. Posebno su naglasile i pokazale učenicima na karti gdje se nalaze minsko sumnjiva područja u našoj općini. Radionice su bile vrlo edukativne i praktične. Učenike su upozorile posebno na nepoznate predmete u prirodi koje ni u kojem slučaju ne smiju dodirivati i igrati se s njima. Na kraju predavanja učenici su dobili odgovore na tražene upite. Također su svi dobili edukativni materijal koji ukazuje na rizično i pravilno ponašanje.
 

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]18. LISTOPAD - DAN KRAVATE
Sanja Draginić / datum: 22. 10. 2018. 08:03

        Kravata, smatra se izvornim hrvatskim proizvodom, raširila se Europom u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj. Među prvima su je prihvatili Francuzi, pa u njihov jezik dolazi pod nazivom cravate, a kasnije i u druge europske jezike pod sličnim nazivima. Od 18. listopada 2003. godine obilježava se Dan kravate. Tada je u Puli izvedena autorska instalacija Marijana Bušića Kravata oko Arene, koju su prikazivale i neke svjetske televizijske postaje i na taj način vidjelo ju je više od milijardu ljudi.


[OPŠIRNIJE]PREDŠKOLA U PŠ SABORSKO 2018./2019.
Sanja Draginić / datum: 17. 10. 2018. 08:05

         U ponedjeljak 01. listopada 2018. godine počeli smo sa realizacijom programa predškole. U predškolu su upisana dva učenika, Teo Vrančić i Jan Kovač. Dečki su veseli, rado dolaze u školi. Vesele se svim zadacima i druženju sa ostatkom “ekipe” u školi. Općina je i ove godine namjenski osigurala sredstva za provedbu programa predškole.


[OPŠIRNIJE]05.10. - DAN UČITELJA
Sanja Draginić / datum: 5. 10. 2018. 21:40

„Ako  učitelj  voli svoj posao, on je dobar učitelj. Ako učitelj voli učenika kao otac ili majka, on je bolji učitelj od onog učitelja koji je pročitao sve knjige ali ne voli svoj posao, ni đake. Kada učitelj sjedini ljubav prema poslu i prema učenicima – on je savršen učitelj.“               

 L. N. Tolstoj

        Ovaj dan, iako sam ga zamišljala sasvim drugačije i očekivala ga ništa manje od uobičajenog, moja dječica su ga učinila savršenim. Njihovo skrivanje iza klupa pri mome ulasku u učionicu i zborno nadglašavanje “Sretan vam dan učitelja” u isto vrijeme mašući sa čestitkama i predivnim porukama u meni je izazvao val emocija, sreće, zadovoljstva…Iako nemamo društvenu važnost koju zaslužujemo, imamo naše drage učenike koji nam nesebično daju ljubav, zahvalu, svoj trud  rad, osmijeh, zagrljaj…

Dragi učitelji, sretan nam svima Svjetski dan učitelja!

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]04.10. - SVJETSKI DAN ŽIVOTINJA
Sanja Draginić / datum: 5. 10. 2018. 21:36

    Svjetski dan životinja ili Svjetski dan zaštite životinja međunarodni je dan koji se obilježava 4. listopada svake godine, posvećen pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnosu čovjeka prema ostalim životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji.

    Povodom ovog dana su nas posjetile naše drage tete iz Nacionalnog parka Plitvička jezera, gospođa Ivanka i gospođica Sanja koje su nam održale zanimljivo predavanje o zaštiti životinja. Tijekom edukativne prezentacije puno smo toga naučili i još više osvijestili na koji način se trebamo brinuti o životinjama. Zaključili smo da je opstanak svih životinja na Zemlji jako bitan kako bi biljni, životinjski i ljudski svijet mogao normalno funkcionirati. Tetama smo na rastanku u znak zahvalnosti darovali crteže divljih životinja koje se nalaze u našem kraju.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]DANI MEDA U OGULINU
Sanja Draginić / datum: 5. 10. 2018. 21:32

     I ove godine smo se odazvali pozivu Pčelarskog društva  Ogulin i 28.09.2018.godine uputili se na Dane meda u Ogulinu. Program je bio zanimljiv i poučan. Degustacija meda i proivoda od meda je bila vrlo slatka i zasitna. Zajednički smo izrađivali košnice koje će cijele školske godine krasiti  hol u školi. Nakon manifestacije ostatak vremena smo iskoristili za posjet HGSS, JVD i PP Ogulin. Učenike je oduševila oprema koju koristi HGSS, vozila u JVD a u PP su bili iznenađeni izgledom zatvorskih prostorija. Svi su jednoglasno obećali kako će biti dobri i kako će se svi pridržavati slova zakona, samo da ne budu posjetitelji ovakvih prostorija. Pri povratku u  Saborsko posjetili smo matičnu školu gdje nas je naša draga knjižničarka provela kroz knjižnicu i pokazala materijale koji se u njoj nalaze. Ovaj dan smo puno toga naučili. Svojim domovima smo se vratili u poslijepodnevnim satima.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]SIGURNO U PROMETU
Sanja Draginić / datum: 28. 9. 2018. 11:22

      U utorak, 25. rujna 2018. godine, posjetio nas je prometni policajac PU Ogulin i djelatnici Crvenog križa iz Ogulina. Održali su nam predavanje na temu „Sigurno u prometu“. Razgovarali su sa učenicima o njihovom dolasku i odlasku iz škole, mogućim opasnostima i pravilima kojih se trebaju pridržavati na putu od kuće do škole. Počastili su nas i sa slatkišima, a prvašićima su podijelili reflektirajuće kabanice koje će im dobro doći za kišnoga vremena kada budu sudionici u prometu.

 

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]PROJEKT – „VRTULJAK VESELJA I DJEČJEG SMIJEHA“
Sanja Draginić / datum: 12. 9. 2018. 22:36

        Početak ove školske godine 2018./2019. obilježilo je uređenje dječjeg igrališta u školskom dvorištu.  Zahvaljujemo se žiriju Uniqinog projekta „Radost života“ što je prepoznao naše potrebe i odabrao nas za ovu hvale vrijednu donaciju. Dječica su jako vesela što sada imaju svoja igrala u krugu škole koja nam koriste u školskim aktivnostima ali i u slobodno vrijeme kada se djeca nalaze kod igrališta u popodnevnim satima.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Sanja Draginić / datum: 12. 9. 2018. 22:34

        I ove školske godine smo obilježili Hrvatski olimpijski dan (HOD) 10.rujna 2018.godine.

Ova manifestacija ima za cilj uključivanje što većeg broja građana u različite sportske aktivnosti kako bi se osvijestila važnost redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a posebice djece i mladih.

Ovaj dan smo obilježili uz razne sportske aktivnosti i pri tome se dobro zabavili. Svi smo za ovu prigodu odjenuli bijele majice.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]DEVASTIRANJE I UNIŠTAVANJE ŠKOLSKE IMOVINE U SABORSKOM
Sanja Draginić / datum: 27. 6. 2018. 10:39

        Žalosti me što uopće moram pisati ovaj apel, ali evo netom što je nastavna godina završila i naši dragi učenici (studenti, srednjoškolci, osnovnoškolci i ostali koji provode svoje slobodno vrijeme kod rodbine u Saborskom) su započeli dobro staro okupljanje u večernjim satima ispred i iza školske zgrade. U načelu, nemam ništa protiv toga, dapače mladež mora imati mjesto okupljanja i najčešće to jesu škole. U jednu ruku mi je i drago što se okupljaju oko škole, što znači da im je tu lijepo i da se osjećaju sigurno. U drugu ruku ovo me okupljanje jako žalosti iz razloga što nakon svakog okupljanja naša školska zgrada bude devastirana. (uništavanje žbuke, razbijanje pločica, razbijanje prozora, ulazak u školu preko krovnih prozora….). Najnovije uništenje se dogodilo proteklog vikenda kada su ulazna vrata razbijena. 


[OPŠIRNIJE]SJEDNICA UČITELJSKOG VIJEĆA U PŠ SABORSKO
Sanja Draginić / datum: 25. 6. 2018. 14:39

        Već drugu godinu za redom, možemo sad već reći tradicionalno, prva sjednica nakon završetka nastavne godine održava se u PŠ Saborsko. Inicijator je i ove godine bio naš ravnatelj. Sjednica je protekla u ugodnoj atmosferi. Nakon sjednice u goste nam je došla škola prijatelj Osnovna škola Josipdol. Razmijenili smo „snage“ u odbojkaškoj borbi. Bilo je veselo i napeto. Nakon utakmice ugodno druženje smo nastavili u holu škole uz već provjerenu i jako dobru kotlovinu koju izvrsno sprema naša najbolja kuharica Marija Matovina. Siti i raspoloženi razišli smo se svojim kućama.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]UNIQA – natječaj „Radost života“
Sanja Draginić / datum: 25. 6. 2018. 14:36

        Ove školske godine 2017./2018. naša škola se prijavila na raspisani natječaj Uniqa osiguranja „Radost života“. Rok za prijavu je bio do sredine mjeseca ožujka. Naš projekt je bio dječje igralište za našu dječicu „Vrtuljak sreće i dječjeg smijeha“. U travnju su nas kontaktirali iz Uniqa osiguranja i rekli nam kako je od 783 prijavljena projekta naš projekt u 19 odabranih. Veselju i sreći nije bilo kraja. Dječica se jako vesele svim igralima koja bi do kraja mjeseca srpnja trebala biti u uporabi. 


[OPŠIRNIJE]ZADNJI NASTAVNI DAN 2017./2018.
Sanja Draginić / datum: 17. 6. 2018. 16:57

        Došao je i taj 15. lipnja, nekima jedva dočekani, no većini nas žalosni jer se rastajemo.

Rastanak sa četvrtašima je prošao emotivno i teško. Obećali smo si da, iako se nećemo više svakodnevno viđati, mislit ćemo jedni na druge i koristiti ćemo svaku priliku da se ponovno vidimo. Ovaj dan smo proveli u ugodnom zajedničkom druženju. Počastili smo se pizzom i sladoledom kao nagradu za sav trud i rad koji smo međusobno svi tijekom godile odrađivali. Vrijeme je brzo prošlo. Oprostili smo se uz velike zagrljaje.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]“ ŠKOLICE”
Sanja Draginić / datum: 7. 6. 2018. 12:55

        Dok smo mi uživali u Selcu ostatak ekipe u školi 1., 2., 3. razred i učiteljica Ivana su bili vrijedni i  ispred glavnog ulaza u školu oslikali dvije školice i shemu za igru “Kružić-križić”. Zabavljali su se taj dan i kroz zabavu i igru napravili korisnu stvar za sve nas. Taj dan su ih iznenadili i učenici Osnovne škole Eugena Kvaternika iz Rakovice koji su nam došli u posjet zajedno sa svojom ravnateljicom. Razgledali su školi, malo se podružili i nastavili put Rakovice.

Kad smo se vratili iz Selca nakon prepričavanja dojmova odmah smo se “bacilli” na igru školice i kružić-križića.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA U PRIRODI - SELCE
Sanja Draginić / datum: 7. 6. 2018. 12:49

       Od 28. svibnja  do 01. lipnja 2018. godine  učenice četvrtog razreda Područne škole Saborsko  i učenici četvrtih razreda matične škole boravili su u Selcu (program Škole u prirodi). Selcu smo se svi jako veselili i jedva čekali da dođe dan polaska. Naravno, stigao je i mi smo ga spremno dočekali. U Selce smo stigli oko podne. Raspakirali se, upoznali sa kućnim redom Hostela i krenuli sa provedbom programa. 


[OPŠIRNIJE]PODJELOM DIPLOMICA ZAVRŠEN PROGRAM PREDŠKOLE
Sanja Draginić / datum: 7. 6. 2018. 12:46

       Igrom do upoznavanja, upoznavanjem do riječi, od riječi do rečenice, od rečenica do stvaranja priče, od crteža do stripa….. Krajem svibnja otprilike ovim redosljedom završen je program još jedne predškole u našoj školi. Svečanoj podjeli diplomica bili su nazočni roditelji, bake…Svi učenici su uspješno završili program predškole. Pjesmom smo se svi zajedno oprostili sa željom da što prije dođe jesen i da se vidimo u prvom razredu.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]RADOVI U CVJETNJAKU
Sanja Draginić / datum: 7. 6. 2018. 12:42

        Nekoliko dana u mjesecu svibnju obavezno posvetimo uređenju naših školskih cvjetnjaka. Taj dan se lijepo zabavljamo. Uz pjesmu i pošalice cvjetnjaci su brzo uređeni. Svaki dan za uzvart dobijemo novi procvjetani cvjetić.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA –ZAGREB
Sanja Draginić / datum: 11. 5. 2018. 12:32

        Dana 08.05.2018. godine učenici predškole, 1., 2., 3., 4., rezreda realizirali su edukativno-zabavni izlet u glavni grad naše domovine. Polazište je bilo ispred škole u ranim jutarnjim satima. Dolaskom u Zagreb prvo posjećujemo ZOO vrt u kojem smo imali  edukativnu radionicu gdje nas je najviše oduševila mliječna zmija Fifi koju smo smjeli dodirnuti. Nakon Zoo vrta odlazimo u razgledavanje grada (Trg kralja Tomislava, trg bana Josipa Jelačića, Manduševac, Dolac). 


[OPŠIRNIJE]DONIRANA RAČUNALA
Sanja Draginić / datum: 20. 2. 2018. 19:47

Danas nas je posjetio ravnatelj naše škole, gospodin Vlatko Kulić i donio nam dva računala koja su dio donacije rabljene računalne opreme, koju je Županija donirala OŠ Plaški.

    Učenici su se jako razveselili računalima koja smo smjestili u učionice i koja će djeci biti svakodnevno dostupna.

     Zahvaljujemo se Županiji na ovoj donaciji.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO
Sanja Draginić / datum: 20. 2. 2018. 19:40

Legenda o podrijetlu (  Wikipedija)

     Najpoznatija teorija o nastanku ovog praznika potječe iz Rima, još dok je kršćanstvo bilo potpuno nova i mlada religija, živio je svećenik Valentin. Tadašnji car, Klaudije I., naredio je svim vojnicima da se niti slučajno ne smiju ženiti ili zaručivati jer je držao da se vojnici (kao oženjeni ili zaručeni muškarci) neće htjeti boriti u njegovim ratovima, već će radije ostajati kod kuće sa svojim obiteljima. Svi svećenici odlučili su poštovati ovu carevu odluku, pa nisu više htjeli vršiti sam obred vjenčanja.


[OPŠIRNIJE]VESELE MAŠKARE
Sanja Draginić / datum: 13. 2. 2018. 11:38

      Petak, 09. veljače u našoj školi je protekao u znaku maškara. Učenici su ovaj dan u školu došli u raznim maskama. Tako smo danas u klupama imali princeze, automehaničarke, anđele, likove iz crtića, lektira, filmova….

      Učenici su se u školi cijeli dan zabavljali uz pjesmu, ples, igre sa stolicama, igre s loptom….Pobjednici su nagrađeni. Također smo se okušali i igrama na sreću u kojoj je svaki učenik osvojio lijepi darak.

       Dan smo završili šetnjom kroz mjesto, gdje smo pjesmom i posjetom razveselili naše mještane.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]IGRE NA SNIJEGU
Sanja Draginić / datum: 11. 2. 2018. 17:45

        Ovaj tjedan u našem mjestu  snijega ima u izobilju. Zbog toga smo odlučili sat tjelesne i zdravstvene kulture ovaj dan provesti u snijegom prekrivenom školskom dvorištu. Izlaskom u dvorište počele su razne snježne igre: grudanje, pravljenje snjegovića, anđela u snijegu, trčanje…Radost i osmijeh na dječjim licima nam je potvrdio da je ovaj sat bio jako uspješan. Od danas školsko dvorište nam krasi veliki snjegović kojeg ćemo sa zadovoljstvom pozdravljati svako jutro.:)

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNA PRIREDBA U PŠ SABORSKO
Sanja Draginić / datum: 11. 1. 2018. 15:24

        Prvo obrazovno razdoblje, nadolazeće blagdane i završetak kalendarske godine obilježili smo prigodnim recitacijama, pjesmom i plesom. U programu su sudjelovali svi učenici škole kao i polaznici predškole. U školi je pravilo da svi sudjeluju u svim aktivnostima, jer svatko od nas ima određenu sposobnost i znanje, i zaslužuje da se njegov trud nagradi pljeskom od naše vjerne publike.

         Voditeljica ovog programa bile je učenica 3. razreda, Ingrid Matovina. Vrlo vješto i samouvjereno je predstavljala slijed točaka na priredbi.


[OPŠIRNIJE]SVETI NIKOLA U PŠ SABORSKO
Sanja Draginić / datum: 11. 12. 2017. 20:03

        Svake godine, 6.prosinca, pa tako i ove našu školu pohodi miljenik dječice, sveti Nikola.

         Učenici su ga nestrpljivo isčekivali u holu škole. Dozivali su ga....sve jače i jače.....dok se sveti Nikola nije pojavio s prepunim kutijama raznolikih darova. Pozdravili su ga pjesmama koje je za ovu prigodu s učenicima uvježbala učiteljica njemačkog jezika. Na veliko oduševljenje svih nas zločestog Krampusa i šiba nije bilo. I ove godine nam je bilo jako, jako... veselo i zabavno. Svetom Nikoli smo na rastanku poželjeli sretan put i  doviđenja do sljedeće godine u isto vrijeme i na istom mjestu.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]MALI, ALI OD SRCA, DAR OPĆINI SABORSKO
Sanja Draginić / datum: 5. 12. 2017. 09:41

        U znaku dobre suradnje i nesebične pomoći naše općine, učenici i učiteljice su se ove godine odlučile zahvaliti malim darom. Naime, radi se o izradi božićnih čestitki, koje smo svi vrijedno izrađivali i poslali po našim izaslanicima, Magdaleni Kovačić (4.r.) i Luki Hodaku (3.r.), načelniku općine Marku Bićaniću. Načelnik se ugodno iznenadio posjetom.


[OPŠIRNIJE]ŠARENI SVIJET OPET KOD NAS
Sanja Draginić / datum: 21. 11. 2017. 08:01

         Danas nas je opet posjetio gospodin Ivica sa svojim zanimljivim, kreativnim i poučnim radovima. Uvijek se veselimo njegovom novom dolasku. Znamo da ćemo se jako dobro zabaviti, nasmijati, zaplesati,  ali i nešto poučno naučiti. Ovaj put smo uz glazbu i pjesmu putovali raznim prijevoznim sredstvima. Na kraju je gospodin Ivica, na zahtjev učenika,  podijelio svima autograme. Pozdravili smo se i dogovorili da se opet vidimo u veljači.

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR
Sanja Draginić / datum: 19. 11. 2017. 19:32

          Danas smo u školi obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. S obzirom da je 18. studeni, sutra (subota), zajedno smo se u školi Vukovara svi prisjetili danas. Na satu razrednog odjela pogledali smo kratku prezentaciju „Vukovar grad heroj“, potom smo pričali o Domovinskome ratu te na kraju uredili prigodni pano gdje smo zapalili lampione i molitvom i minutom šutnje odali počast svima koji su stradali u Vukovaru, Saborskom...

Voditeljica škole Danijela Matijević Šimić 

 

 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA SHEMA VOĆA I POVRĆA I PROGRAM MLIJEKA U NAŠOJ ŠKOLI
Sanja Draginić / datum: 19. 11. 2017. 19:25

U školskoj godini 2017./2018. Hrvatska je započela s provedbom Školske sheme, koja će se provoditi u razdoblju od 1. kolovoza 2017. do 31. srpnja 2018., a koja objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća i Program mlijeka u školama.

Školskom shemom su obuhvaćeni besplatni obroci svježeg voća, povrća i mliječnih proizvoda za osnovnoškolsku i srednjoškolsku djecu, a financira se potporom Europske unije. 

Škole, koje su odlučile sudjelovati u provedbi Školske sheme u ovoj školskoj godini, trebale su podnijeti Zahtjev za odobravanje podnositelja zahtjeva za raspodjelu voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) i to najkasnije do 30. lipnja 2017.


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA O ŠIŠMIŠIMA
Sanja Draginić / datum: 6. 11. 2017. 08:24

        Suradnja s tetama iz Nacionalnog parka Plitvička jezera se na obostrano zadovoljstvo nastavila. Gospođa Ivanka i gospođica Sanja su nam u svibnju kada smo ih mi posjetili, obećale da će uzvratiti posjet i to obećanje ispunile. Danas su u školi, povodom 21. Međunarodne noći šišmiša koja se obilježava u kolovozu, našoj dječici prezentirale vrlo zanimljivu i poučnu priču o šišmišima. Puno smo toga saznali o građi šišmiša, o njihovom „meniju“, o tome kako šišmiši čuju/vide, ugroženost šišmiša.......Sve nas je iznenadila brojka o vrsti šišmiša u svijetu. Danas je u svijetu poznato oko 1100 vrsta. Rasprostranjeni su na svim kontinetima osim Antartike i nekih oceanskih otoka. U Europi je zabilježeno 45 vrsta, u Hrvatskoj 35, a u Nacionalnom parku Plitvička jezera su zabilježene čak 22 vste. Predavanje smo zaključili poukom kako šišmiše moramo čuvati, ne smijemo ih se bojati jer su to male korisne životinjice koje su i u konačnici strogo zaštićene Bernskom i Bonskom konvencijom.


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA 2017./2018.
Sanja Draginić / datum: 28. 10. 2017. 08:10

     Mjesec listopad u škole donosi predivne boje jeseni kao i zamamne mirise ukusnih kolačića, peciva, kruščića....Upravo se taj miris danas širio našom školom. Od jutarnjih sati naši vrijedni roditelji se okupljaju u školi sa tacnama ukusnih krušnih proizvoda kako bi zajedno sa učiteljicama i dječicom obilježili Dane kruha. 


[OPŠIRNIJE]DAN JABUKA 2017./2018.
Sanja Draginić / datum: 23. 10. 2017. 14:19

        I ove školske godine sjetili smo se te dragocjene i nadasve zdrave voćke i na njen Dan, 20. listopada priredili u školi razne aktivnosti posvećene JABUCI.

       Nakon što se jutarnja rosa povukla iz našega voćnjaka veseli i razigrani smo krenuli u berbu jabuka. Jabuke u našem voćnjaku su veeeliiike, crvene i jaaaakoooo ukusne. Nakon uspješne berbe, vraćamo se u učionicu. Pišemo pjesmice, bojamo, ukrašavamo hol škole.....

        Ovaj zanimljivi dan završavamo kušanjem jabuka i izrekom poznatih uzrečica......

Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van.“

„Jabuka ne pada daleko od stabla.“

„Duša nije jabuka: ne možeš je razdijeliti.“

„Ako želiš jabuka, trebaš protresti drvo.“

 

voditeljica škole Danijela Matijević Šimić 


[OPŠIRNIJE]DAN UČITELJA – 05. listopada 2017. god.
Sanja Draginić / datum: 6. 10. 2017. 14:17

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.


[OPŠIRNIJE]DRAŽESNA JESEN
Sanja Draginić / datum: 6. 10. 2017. 14:15

        Dražesna jesen je polako ali sigurno stigla i u prostorije naše škole. Posjetili su nas ježići, strašila, gljiva, jabuke, kruške, šareni listići....... Radujemo se zajedno s njima koloru boja i veselom ugođaju koji nam čine u školi. Slike govore više od riječi.........

 


[OPŠIRNIJE]PREDŠKOLA 2017./2018.
Sanja Draginić / datum: 4. 10. 2017. 23:12

Danas, 04.10.2017.godine započeli smo s programom predškole u našoj školi. U predškolu su upisana tri učenika, dvije djevojčice i jedan dječak.

Program predškole obvezan je program odgojno-obrazovnoga rada s djecom u godini dana prije polaska u osnovnu školu te se provodi u trajanju od 250 sati.

Program predškole se provodi sukladno Pravilniku o sadržaju i trajanju programa predškole (Narodne novine, broj 107/14).


[OPŠIRNIJE]DANI MEDA U OGULINU
Sanja Draginić / datum: 3. 10. 2017. 20:44

       U petak, 29. rujna  realizirali smo terensku nastavu posjetom gradu Ogulinu. Sudjelovali smo na 10. Danima meda „Zlatno saće“, koje organizira Pčelarsko društvo Ogulin. Upoznali smo se sa načinom nastanka meda i raznovrsnosti proizvoda koji se mogu napraviti od meda. Sudjelovali smo u radionici izrade košnica sa učenicima Obrtničke i Tehničke škole u Ogulinu. Nakon ugodno provedenog vremena u degustaciji ukusnih i čuvenih medenjaka, uputili smo se prema Gradskoj knjižnici Ogulinu. 


[OPŠIRNIJE]DONACIJA OPĆINE SABORSKO PŠ SABORSKO
Sanja Draginić / datum: 20. 9. 2017. 07:59

       Danas, 19.09. 2017. godine,  načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić je uručio vrijednu donaciju opreme Područnoj školi Saborsko. Učiteljice i učenici započinju ovu školsku godinu sa dva nova prijenosna računala i dva projektora. Naime, od ove školske godine škola je u sustavu e-dnevnika i potreba za ovom informatičkom opremom je bila velika. I ovaj put Općina Saborsko je pokazala koliko joj je bitna oprema škole kao i kvalitetno obrazovanje učenika koji u njoj uče. 


[OPŠIRNIJE]POSJET PROMETNOG POLICAJCA UČENICIMA PŠ SABORSKO
Sanja Draginić / datum: 20. 9. 2017. 07:55

         Kao i dugi niz godina u sklopu provedbe projekta „Edukacija prvašića o pravilnom ponašanju u prometu“ i ove godine nas je posjetio prometni policajac iz Policijske postaje Ogulin. Program je namijenjen prvašićima, ali kao i svake godine do sada, svi smo ga zajedno poslušali. Policajac je učenicima govorio kako najsigurnije doći do škole, kuće, o sigurnosti u prometu, porazgovarao je s učenicima o najvažnijim stvarima na koje trebaju obratiti pozornost te o ulozi policije u društvenoj zajednici. 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE HOD-a U PŠ SABORSKO
Sanja Draginić / datum: 20. 9. 2017. 07:52

       Petak, 09. rujna 2017. godine u Područnoj školi Saborsko smo obilježili Hrvatski olimpijski dan pod motom : „Odjenite bijelu majicu kao simbol mira, prijateljstva i sporta- budite dio hrvatske obitelji!“.

       Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenicom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10.rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. 


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA – OTOK KRK
Sanja Draginić / datum: 7. 6. 2017. 12:28

       Tog petka, 02.06.2017.godine učionicu naše škole zamijenili smo zanimljivim putovanjem. Zajedno sa učenicima 3. –ih razreda matične škole uputili smo se put otoka Krka. Putovanje je bilo zabavno i veselo. Po dolasku na otok Krk, brodom odlazimo na otok Košljun gdje razgledamo Franjevački  samostan Košljun. U sklopu samostana se nalaze četiri muzeja arheološki, sakralni, etnografski i prirodoslovni. Sadržaji muzeja su nam bili vrlo zanimljivi i poučni. Nakon obrazovnog dijela dolazimo u Bašku i ostatak vremena koristimo za kupanje, sunčanje, zabavu i rekreaciju.

 Učiteljica Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA U PRIRODI – SELCE
Sanja Draginić / datum: 7. 6. 2017. 12:24

       Škola u prirodi je program višednevne izvanučioničke nastave za učenike četvrtih razreda. Naši četvrtaši Program škole u prirodi započeli su 29.05.2017.godine. Zajedno sa učenicima 4. razreda matične škole kreću put Selca. Prvo stajalište bilo je umjetno jezero u Triblju i Kuća Klović u Grižanima. Nakon dolaska u Hostel Karlovac i ručka, učenici se raspremaju i kreću brodom na otok Krk. Tamo su razgledali mjesto Vrbnik. Drugi dan su posjetili spilju Biserujku.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT „ HRVATSKE RAZGLEDNICE“
Sanja Draginić / datum: 31. 5. 2017. 10:27

       Danas je na adresu naše škole stigla zanimljiva razglednica iz mjesta Tisno, koju su poslali učenici Oš Tisno i na taj način uključili nas u projekt „Hrvatske razglednice“. Projekt je pokrenut kako bi se opet aktualizirale razglednice i kako bi se ukazalo na njihovu ljepotu, ali i čar slanja i primanja.Ugodno smo se iznenadili što su se učenici iz Tisnog odlučili za naše Saborsko. Od srca smo im uzvratili razglednicu sa ljepotama našega kraja, ali i nasumičnim odabirom na karti Republike Hrvatske poslali smo pozdrave iz Saborskog učenicima iz Perušića, Neviđana, Volodera, Bošnjaka, Benkovca i Vukovara.

Nadamo se kako će i naše razglednice s veseljem biti primljene u svim školama.

Učiteljica Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]SVEČANA PODJELA DIPLOMICA PREDŠKOLCIMA
Sanja Draginić / datum: 31. 5. 2017. 09:33

       Priveli smo još jedan program Predškole kraju. Predškolu su uspješno završile tri učenice i jedan učenik, koji nam se pridružio u drugom obrazovnom razdoblju. 29. svibnja 2017. godine upriličena je svečana podjela diplomica uz zajedničko druženje roditelja, učenika i učiteljice. Zaključili smo kako su dječica dosta napredovala u znanju kroz ovaj program. Čestitala sam im na uspješno završenom programu predškole i zaželjela da istim tempom, voljom i zainteresiranošću nastave učiti i u 1. razredu.

učiteljica Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA – PLITVIČKA JEZERA
Sanja Draginić / datum: 31. 5. 2017. 09:23

        Povodom Dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, 23.svibnja posjećujemo Nacionalni park Plitvička jezera.

        Početak posjeta Parku započinjemo radionicom i kratkim predavanjem u Znanstveno-stručnom centru Dr. Ivo Pevalek. Uz stručne voditelje, gospođu Ivanku i gospođicu Sanju, obilazimo Park gdje saznajemo puno korisnih stvari o ribama, pticama, leptirima, patkama… u Parku. Nakon zanimljivog ali i fizički zahtjevnog obilaska častimo se pizzom i sladoledom. Zadovoljni edukativno-rekreacijskim danom, kući se vraćamo u kasnim poslijepodnevnim satima.

Učiteljica Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]ŠARENI SVIJET U NAŠOJ ŠKOLI
Sanja Draginić / datum: 21. 3. 2017. 07:49

        Danas, 20.03.2017. godine posjetio nas je jedan vrlo veseo i zanimljiv duo. Tata Ivica i njegov petogodišnji sin Viktor uveselili su nam dan svojim polusatnim maštovitim programom. Predstava je bila puna veselih poučnih pjesmica i priča.


[OPŠIRNIJE]MAŠKARE, ČA MOGU MAŠKARE
Sanja Draginić / datum: 7. 3. 2017. 17:12

 

 


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO-DAN ZALJUBLJENIH U NAŠOJ ŠKOL
Sanja Draginić / datum: 15. 2. 2017. 06:09

       Danas, 14.02.2017. godine zadnje sate u školi smo posvetili obilježavanju Dana zaljubljenih. Ove godine smo se odlučili Dan zaljubljenih obilježiti kroz pjesničke i likovne izričaje. Nastali su hvale vrijedni radovi. Svi smo bili ponosni na svoje rezultate.  Još jednom smo potvrdili Platonovu izreku koja glasi : „Dodirom ljubavi, svatko postaje pjesnik i umjetnik.

      U nastavku se nalaze pobjednički radovi.

       učiteljica Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]PODRUČNI SUSRET LIDRANO 2017. GODINE
Sanja Draginić / datum: 6. 2. 2017. 11:10

        Dana 27. siječnja 2017. godine održan je Područni susret LiDraNo u Prvoj osnovnoj školi u Ogulinu. Glumci, novinari, literari... naše matične škole i mali glumci amateri Pš Saborsko predstavili su se u najboljem izdanju.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNA PRIREDBA
Sanja Draginić / datum: 30. 12. 2016. 09:44

     U petak 23. prosinca 2016. godine održana je tradicionalna božićna priredba u holu naše škole. Ove godine smo program podijelili u dva dijela.

    U prvom dijelu učenici predškole, 1. i 2. razreda počastiti su nas sa nekoliko igrokaza i recitacija. Pjevali su, glumili, plesali, recitirali... Bili su jako simpatični i kretali su se po pozornici kao mali profesionalci.


[OPŠIRNIJE]POZIVNICA
Sanja Draginić / datum: 19. 12. 2016. 15:31

[OPŠIRNIJE]Jedan vrlo zanimljiv boravak svetog Nikole u našoj školi
Sanja Draginić / datum: 12. 12. 2016. 23:33

       Jedna od mnogobrojnih priča o svetom Nikoli nam kaže kako je sveti Nikola živio u davna vremena u šumi, pokraj jednog sela gdje je živjelo puno bogate ali siromašne djece. Bogata su bila jer su imala roditelje koji ih vole, dovoljno hrane i prijetelje. Ali nisu imala igračaka, niti obuće. Samo jedan par čizmica. Djeca su vrijedno svaki dan čistila i pazila na svoje čizmice, a na Nikolin imendan bi ih posebno lijepo uredila i stavila u prozor. Nikola bi navečer prolazio i u svaki prozor u kome je bila lijepa čizmica stavio bi jednostavnu drvenu igračku koju je sam napravio. 


[OPŠIRNIJE]Program predškole u našoj školi
Sanja Draginić / datum: 6. 12. 2016. 07:29

       Program predškole u našoj školi je počeo sa radom 1.listopada 2016. godine i trajat će do 31. svibnja 2017.godine. U predškolu su upisane tri djevojčice fizičke i emocionalne zrelosti primjerene dobi. Djevojčice rado dolaze u školu, vesele se svakom novom sadržaju, međusobnom druženju. Provođenjem programa predškole, pored primarnog cilja kojeg imamo a to je razvijanje vještina neophodnih za uspjeh u školi,  nastojimo naučiti dijete da poštuje i tolerira različitost među djecom i da u tim različitostima otkriva nove kvalitete. 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje 25. obljetnice pada Vukovara
Sanja Draginić / datum: 6. 12. 2016. 07:25

       Nakon tjedna u kojem smo bili u mislima i sjećanjima na naše stradale Saborčane, 18. studenog smo također na dostojanstven način obilježili Dan sjećanja na pad grada heroja. Na panou  u holu škole smo izložili zajedničke prigodne radove s motivima vodotornja i golubice. Zapalili smo lampione u čast poginulima te minutom šutnje i molitvom odali počast za sve žrtve Vukovara uz nadu da se Saborskom,Vukovaru ... nešto slično nikad ne ponovi.

učiteljica Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA OGULIN
Sanja Draginić / datum: 24. 10. 2016. 12:59

      S veseljem i velikim uzbuđenjem smo isčekivali daj 21. listopad kada smo se svi, zajedno s učenicima predškole, trebali uputiti put Ogulina u posjet Ivaninoj kući bajki i Zavičajnom  muzeju. Osvanuo je i taj petak, dan polaska, kišovit i tmuran. Međutim, naše veliko uzbuđenje niti kiša nije mogla pokvariti. Put do Ogulina je protekao u zajedničkom druženju i razgovoru. Kuća bajki nas je sve očarala. Bili smo oduševljeni bajkovitim zvukovima, pogledima, šumovima i slikama koje su nas pratile cijelog vremena boravka u kući. Također naš nestvarni voditelj, lik iz Ivanine bajke Šuma Striborova, Malik Tintilinić, koji nas je proveo kroz kuću bajki, bio je vrlo poučan i zanimljiv. Poslije razgledavanja sudjelovali smo s njim u kreativnoj radionici gdje smo zajedno izrađivali čarobne dvorce. 


[OPŠIRNIJE]DANI ZAHVALNOSTI U NAŠOJ ŠKOLI
Sanja Draginić / datum: 24. 10. 2016. 12:55

     Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, te ograncima i granama Udruge Lijepa Naša. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN JABUKA
Sanja Draginić / datum: 18. 10. 2016. 09:12

      Kao i svake godine i ove školske godine smo u našoj školi, odnosno, našem školskom voćnjaku, organizirali berbu jabuka koju smo simbolično nazvali „Ususret svjetskom danu jabuka“. Kao i svake godine i ove školske godine smo u našoj školi, odnosno, našem školskom voćnjaku, organizirali berbu jabuka koju smo simbolično nazvali „Ususret svjetskom danu jabuka“. 


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠEN PROGRAM MALE ŠKOLE U PŠ SABORSKO
DANIJELA MATIJEVIĆ ŠIMIĆ / datum: 31. 5. 2016. 11:47

      U našoj školi završen je program Male škole. Upriličena je svečana podjela diplomica i malo slatko druženje dječice, roditelja i učiteljice. Sve tri učenice su u potpunosti spremne za polazak u prvi razred. Svi se zajedno veselimo svakodnevnom zajedničkom druženju od jeseni.


[OPŠIRNIJE]IZLET U ZAGREB
DANIJELA MATIJEVIĆ ŠIMIĆ / datum: 10. 5. 2016. 16:22

U ponedjeljak, 09.05.2016.godine, učenici naše škole zajedno sa matičnom školom bili su na jednodnevnom izletu u gradu Zagrebu. Ispred škole učenici su u ranim jutarnjim satima nestrpljivo čekali polazak prema Plaškom.


[OPŠIRNIJE]MAJČIN DAN - DAN KADA MAMA MOŽEMO JAVNO REĆI SVE ŠTO U SRCU ZA NJIH NOSIMO TIJEKOM CIJELE GODINE
DANIJELA MATIJEVIĆ ŠIMIĆ / datum: 6. 5. 2016. 15:14

 Ovaj dan slavi se u 70-ak zemalja svijeta, drugu nedjelju u mjesecu svibnju. Ove godine taj dan je 08. svibnja.


[OPŠIRNIJE]MOJA ŠKOLA JE ZA PET!
DANIJELA MATIJEVIĆ ŠIMIĆ / datum: 6. 5. 2016. 15:09

Na međunarodni dan muzeja osmišljen je projekt Moja škola je za pet! na koji se naša škola prijavila.Hrvatsko muzejsko društvo i Hrvatski školski muzej u projektu poziva sve školarce i njihove učitelje da pošalju fotografije svojih škola, starih, novih, unutrašnjosti škola, školskog okoliša....


[OPŠIRNIJE]MAŠKARE U SRCU
Đurđica Vuković / datum: 9. 2. 2016. 10:23

MAŠKARE U SRCU

 

 

       Petak, 05. veljače u našoj školi je osvanuo veseo dan, pun šarenila i raznolikih likova. Hol škole su zaokupile vile, duhovi, spajdermeni, supermeni, ninđe, karate borci.....Red i mir je oprezno nadgledao policajac sa svojim vjernim psom.

Nakon uvodnog predstavljanja započela je zabava. Bilo je tu veselog plesa pod maskama, ples sa stolicama, sa loptama, karaoke.....Zabavu smo završili čašćenjem krafnama i fritulama i razgovorom o Danu zakjubljenih kada smo jedni drugima podijelili simbolične prijateljske darove.

 

Učiteljica Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]SVETI NIKOLA U PŠ SABORSKO
Đurđica Vuković / datum: 8. 12. 2015. 17:07

                            SVETI NIKOLA U PŠ SABORSKO

    Sveti Nikola zaštitnik pomoraca, djece, pekara, ribara, putnika, studenata, zatvorenika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta, sve je to sveti Nikola. Svake godine 6. prosinca pokuca na vrata kako bi darivao djecu širom svijeta. Vrećicom darova nagrađuje djecu koja su bila dobra i slušala roditelje tijekom godine, dok šibu ostavlja zločestoj djeci, kako bi im pokazao da nisu na pravom putu.

    Kao i svake godine i ove nas je posjetio sveti Nikola, ali na iznenađenje svih, sam, bez pratnje zločestoga Krampusa. Rekao je dječici kako su svi bili jako dobri i u školi i kod kuće i zbog toga nije poveo Krampus i donio šibe. Dječica su bila oduševljena i sretna što nema zločestoga Krampusa.

    Otpjevala su svetom Nikoli pjesmicu i izrecitirali prigodnu recitaciju. Zatim  je uslijedila podjela darova.

     Nakon što su svi dobili svoje darove, sveti Nikola poručio je djeci da budu dobri i sljedeće godine, te da slušaju svoje roditelje i učitelje. Nakon slikanja s djecom sveti Nikola je napustio školu. Otišao je posjetiti drugu djecu koja su ga tog dana isto očekivala. Djeca su svetog Nikolu ispratili pljeskom uz obećanje da će biti dobri, vrijedni i marljivi kod kuće i u školi.  

      Zahvaljujemo se Općini Saborsko koja je i u ovoj teškoj materijalnoj situaciji uspjela osigurati darove za svu djecu Saborskog.

Učiteljica Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Đurđica Vuković / datum: 28. 10. 2015. 17:15

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA POLODOVE ZEMLJE

Kao i svake godine koncem listopada smo i ove godine u našoj školi obilježili Dane zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. Cijeli tjedan su se radile pripreme za taj posebni dan, uvježbavao se program, ukrašavao hol škole...

Stigao je i taj 23. listopad a s njime u školu i razni krušni proizvodi koje su vrijedne ruke naših ukućana pripremale  za ovaj posebni dan.

Dan smo započeli prigodnim pjesmicama, recitacijama i igrokazima.U igrokazu pod nazivom „ Od zrna do kruha“ zorno je prikazan ujedinjeni rad ruku ratara, mlinara, pekara, trgovca...s ciljem da se prikaže „put donošenja kruha na stol“.  Po završetku programa fratar Šimun je blagoslovio proizvode, a potom smo se svi „bacili“ na degustaciju raznolikog sadržaja koji su se nalazili na stolovima.

Okupljeni tako svi za stolom, učenici, roditelji, djelatnici općine, škole... pokazali smo upravo taj simbol zajedništva kojeg svakodnevno ostvarujemo za stolom u zajedničkom objedu s obitelji, prijateljima...Zaključujemo kako kruh tvori savršen krug u našim životima i upravo zbog toga ga trebamo slaviti i hvaliti.

                                              učiteljica Danijela Matijević Šimić


[OPŠIRNIJE]PROGRAM PREDŠKOLE U PŠ SABORSKO ŠK.GOD.2015./2016.
Đurđica Vuković / datum: 14. 10. 2015. 21:19

          Predškola je poseban oblik organizirane pripreme djece za polazak u osnovnu školu kojim se obuhvaćaju sadržajno metodičke promjene primjerene suvremenim potrebama naraštaja predškolske djece.Također, predškola je i prostor između obiteljskog doma, dječjeg vrtića i osnovne škole.

       Kako naši predškolci nemaju mogućnost odlaska u dječji vrtić niti mogućnost organiziranog druženja sa vršnjacima nastojat će se nadoknaditi navedeno, te omogućiti da se svaki polaznik osjeća što sigurnije i bolje kako bi razvio svoje psihofizičke potencijale.

       Osnovna obilježja i zadaće programa predškole su zadovoljavanje dječjih primarnih (bioloških) potreba u suradnji s roditeljima, nastojanje svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa da dijete dobije osjećaj sigurnosti i prihvaćenosti tijekom navedenog procesa, pružanje mogućnosti svakom djetetu za stjecanje povjerenja u sebe a time i stvaranje pozitivne slike o sebi i svojim mogućnostima, uočavanje posebnih potreba djeteta ukoliko postoje te u skladu s potrebama suradnja s roditeljima i stručnim službama.

      Sustav predškolskog odgoja i obrazovanja preškolcima na taj način  omogućava socijalizaciju sa vršnjacima, pozitivno školsko ozračje, raznovrsne poticaje te prepoznavanje i prevenciju razvojnih poremećaja.

       Zadaće predškole su osposobljavanje polaznika za prihvaćanje obveza koje ih očekuju polaskom u školu, poticanje otvorenosti za prihvaćanje informacija, otvorenost za učenje u međudjelovanju s drugima, poticanje spontanih ponašanja i izražavanje posebnih potreba, poticanje otvorenosti za primanje i slanje usmenih i pisanih poruka.

       Navedenim poticajima djeluje se na cjelokupni psihofizički razvoj djeteta.

       Zahvaljujući dobroj suradnji s lokalnom upravom program  predškole u našoj školi nesmetano počinje s djelovanjem.

       Ove školske godine u predškolu su upisane tri učenice. Pri prvom susretu su bile jako vesele, emotivne, euforične…Nisu prikrivale zadovoljstvo i veselje tijekom međusobnog druženja.

 

 

učiteljica Danijela Matijević Šimić 


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA UČENIKA PŠ SABORSKO
Sanja Draginić / datum: 2. 6. 2015. 18:03

       26. svibnja 2015. godine nastavni dan provodimo u obilasku naše lijepe Karlovačke županije.

Okupili smo se ispred škole u ranim jutarnjim satima i krenuli put Josipdola. U Josipdolu presjedamo u autobus i putujemo u pravcu Karlovca i Ozlja. Po dolasku u Ozalj odlazimo u stari grad Ozalj gdje razgledavamo stari grad i njegov muzej uz stručnog službenog kustosa muzeja. Nakon toga odlazimo u razgledavanje starog grada Dubovca gdje smo saznali puno toga o njegovoj prošlosti, ali i sadašnjosti. Poslije Dubovca put nas vodi prema Konjičkom klubu „Korana“ gdje uz pomoć domaćina farme jašemo konje. Jahanje nas je sve iscrpilo, osjećamo glad te odlazimo na objed u McDonalds. 


[OPŠIRNIJE]MAŠKARE U SRCU
Sanja Draginić / datum: 17. 2. 2015. 20:42

       Poklade (Karneval lat. caro: meso + levare: dignuti; u značenju „zbogom mesu”) je svečano razdoblje prije korizme u kojem se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi. U Hrvatskoj se uz karneval ravnopravno spominju mesopust, poklade ili fašnik (od njem. Fastnacht, tj. „noć posta”), koji su više vezani uz određene regije, mjesta,
njihove običaje, a često se u prerušavanju moraju poštivati pravila i ritual, njihov početak i kraj. Osim tih naziva u uporabi su i krnjeval, krnoval, pokladi, pust, fašnjek ili maškare.
Pokladni ophodnici također se nazivaju raznovrsnim nazivima poput maskara, mačkara, fašenka, pusta, dida, pesnika i ostalih naziva koji se razlikuju od mjesta do mjesta, kao i skupina poput zvončara, baba, pokladara, maškura i drugih, a pokladni nazivi ponekad označavaju nekoliko pojmova. Karnevalske svečanosti obično uključuju maskirane povorke i plesove, bakljade, vatromete, obasipanje cvijećem, konfetima i korijandolima, te na kraju
svečano spaljivanje ili pokapanje velike lutke, personifikacije „princa karnevala”.


[OPŠIRNIJE]VESELI POSJET SVETOG NIKOLE PŠ SABORSKO
Sanja Draginić / datum: 9. 12. 2014. 21:27

       I ove školske godine, na radost i veselje učenika, ali i sve dječice u Saborskom, sveti Nikola je posjetio našu školu. Učenici od prvog do četvrtog razreda dragoga gosta su pozdravili  prigodnim programom. Nestašni Krampus je rasplakao one najmlađe. Za „kaznu“ ostatak vremena je morao biti jako dobar i pomoći svetom Nikoli podijeliti darove.

 


[OPŠIRNIJE]NACIONALNI PROGRAM: SHEMA ŠKOLSKOG VOĆA
Sanja Draginić / datum: 20. 11. 2014. 09:38

        Nacionalni program: Shema školskog voća nastavlja se i ove školske godine u školama u Republici Hrvatskoj. Povodom ovog programa i ove školske godine nas je posjetila gospođa Mirna Ceranić Sertić koja je učenicima ponovno naglasila važnost uporabe voća u svakodnevnoj prehrani . 


[OPŠIRNIJE]23.OBLJETNICA PADA VUKOVARA
Sanja Draginić / datum: 20. 11. 2014. 09:36

       Današnji nastavni dan u našoj školi bio je tužan jer smo svi bili u mislima i sjećanjima na naš herojski grad Vukovar.U znak sjećanja i  suosjećanja sa žrtvama Vukovara učenici, učiteljice i vjeroučitelj su zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima Saborskog. Svi zajedno smo izmolili prigodnu molitvu za naše drage pokojne.

Učiteljica Danijela


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽENA 23.GODIŠNJICA PADA SABORSKOG
Sanja Draginić / datum: 20. 11. 2014. 09:33

          U srijedu, 12. studenog obilježena je 23.godina pada Saborskog. Davna 1991. godina donijela je Saborskom i Saborčanima jako tužne događaje čiji je ishod bio pad Saborskog u agresorske ruke. Gospođa Kata Sertić pročitala je imena 51 žrtve koja je dala život za svoju rodnu grudu.

         Nakon ceremonije polaganja cvijeća i paljenja svijeća u crkvi je uslijedila  sveta misa koju je u čast svih stradalih predvodio biskup dr. Mile Bogović uz koncelebraciju svećenika iz ogulinskog dekanata. 


[OPŠIRNIJE]Dani kruha
Sanja Draginić / datum: 29. 10. 2014. 22:03

       Za Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, učenike PŠ Saborsko ugodno je iznenadila gospođa koja ih je za taj dan počastila prigodnom tortom. Učenici su bili ugodno iznenađeni i sa zadovoljstvom su se „bacili“ na degustiranje torte. Oni hrabriji i jači kušali su dvije šnite.

       Učenici i djelatnici PŠ Saborsko zahvaljuju se gospođi Mariji Krizmanić na ovako lijepoj gesti.

 


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA O OPASNOSTIMA OD MINA U PŠ SABORSKO
Administrator / datum: 20. 3. 2014. 11:07

             Jučer, 18.03.2014.god. je u našoj školi održano zanimljivo i korisno predavanje. Posjetili su nas predavači iz HCR-a, Hrvatski crveni križ-Ogulin i PU VS odsjeka protueksplozijske zaštite Ogulin.

 


[OPŠIRNIJE]MALA ŠKOLA U PŠ SABORSKO 2013/1014.
Administrator / datum: 16. 3. 2014. 16:08

         Škola u suradnji s lokalnom upravom i ove školske godine provodi program Male škole za učenike polaznike prvoga razreda u školskoj godini 2014/2015. 

        U maloj školi učenici se međusobno upoznaju, igraju, zajedno sjede u klupama, slušaju priče, grade i kreiraju, uče se davati i primati pomoć… Djeca imaju priliku stvarati i komunicirati različitim oblicima izražavanja, kao što su slike, pjesme, glazba , ritam, ples, pokret…

 

 

 


[OPŠIRNIJE]EDUKACJA UČENIKA PŠ SABORSKO – PROGRAM DUZS-a
Administrator / datum: 24. 1. 2014. 11:27

       Državna uprava za zaštitu i spašavanje Karlovac zajedno sa predstavnicima GSS-a Ogulin,  policijom, predstavnicima DVD-a Saborsko i našom doktoricom Bilić održali su predavanje učenicima PŠ Saborsko i upoznala ih sa raznim opasnostima u kojima se mogu naći te kada i kako kontaktirati određenu službu i broj 112.

 


[OPŠIRNIJE]NACIONALNI PROGRAM SHEMA ŠKOLSKOG VOĆA
Administrator / datum: 22. 1. 2014. 21:39

        Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 24. siječnja 2013. donijela Nacionalni program za provedbu Sheme školskog voća za razdoblje od 1. kolovoza 2013. do 31. srpnja 2014., kao pravni temelj za provedbu te mjere, koja treba pridonijeti promoviranju zdravih prehrambenih navika i povećanju udjela voća i povrća u svakodnevnoj prehrani djece.

       Cilj tih mjera je djelovati na prehrambene navike djece školskog uzrasta tj. povećanje potrošnje voća i povrća kod djece u nižim razredima osnovne škole, što u konačnici treba rezultirati smanjenjem pretilosti, dijabetesa i bolesti srca u dječjoj dobi i ograničiti unos hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli.

 

 


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA UČENIKA PŠ SABORSKO U ZAGREB
Administrator / datum: 13. 12. 2013. 16:17

       Dana, 10. prosinca učenici Pš Saborsko zajedno sa svojim učiteljicama su se uputili u glavni grad naše domovine. Program ovakvog oblika nastave je bio bogat i nadasve edukativan. Posjetili smo Tehnički muzej, Sabor i kino. U Tehničkom muzeju smo bili oduševljeni viđenim. Vodič nas je proveo kroz povijest kopnenog, zračnog i vodenog prometa te nas proveo kroz imitaciju rudnika kojih u Hrvatskoj više nema.

 

 


[OPŠIRNIJE]POSJET SVETOG NIKOLE PŠ SABORSKO
Administrator / datum: 10. 12. 2013. 16:57

            Današnji dan u školi nam je bio vrlo uzbudljiv i dinamičan. Razlog tomu je današnji datum, 6. prosinac, dan kada svi očekujemo dolazak dragog nam svetog Nikole. Napetost u učionicama se osjećala u zraku. Nastavni sati matematike i hrvatskog jezika sporo su tekli. Jednim uhom smo slušali što nam učiteljica predaje, a drugim uhom smo osluškivali zvukove u holu škole.


[OPŠIRNIJE]22.OBLJETNICA PADA VUKOVARA
Administrator / datum: 20. 11. 2013. 17:11

       Na početku današnjeg nastavnog dana  18.11.2013.god. obilježili smo, za sve nas, uvijek tužnu, obljetnicu pada Vukovara. Učenici su pročitali nekoliko prigodnih pjesmica o Vukovaru. U holu škole zapalili smo lampione i pomolili se za sve nevine žrtve u Vukovaru i Domovinskom ratu. Lampione smo odnijeli kod križa ispred škole neka dugo gore u noć za svu djecu i  sve žrtve Vukovara.


[OPŠIRNIJE]22.OBLJETNICA PADA SABORSKOG
Administrator / datum: 17. 11. 2013. 14:13

       Danas je u Saborskom obilježena 22. godišnjica pada Saborskog. Svečanosti obilježavanja 22. godišnjice nazočili su mnogi politički dužnosnici, izaslanstva, predstavnici raznih udruga i na kraju djeca osnovnih škola iz Saborskog i Ogulina. Nakon ceremonije polaganja cvijeća i paljenja svijeća u crkvi je uslijedila  sv. misa koju je u čast svih stradalih predvodio biskup dr. Mile Bogović uz koncelebraciju svećenika iz ogulinskog dekanata. Na kraju mise svima nazočnima se obratio načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić s riječima zahvale svim nazočnima, a posebno gostima koji su na današnji dan došli u Saborsko odati počast stradalnicima Domovinskog rata. Obilježavanje Dana pada Saborskog, nakon sv mise, nastavilo se u školi gdje je priređen domijenak i izložba ratnih fotografija.

 


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA
Administrator / datum: 22. 10. 2013. 13:48

         Dani zahvalnosti za plodove Zemlje, održavaju se već tradicionalno u našoj školi svake godine tijekom listopada. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni...

        Pečenjem tradicionalnih pekarskih proizvoda i “kruha našeg svagdašnjeg”, učenici se prisjećaju dana kad je ovaj osnovni prehrambeni proizvod često bio teško dostupan mnogim obiteljima...


[OPŠIRNIJE]„Na putu do škole“
Administrator / datum: 29. 9. 2013. 11:27

     Dana 19.9.2013. učenike Pš Saborsko posjetili su osobe iz PU Ogulin i Crvenog križa, kako bi im održali predavanje u sklopu programa Djeca u prometu. Učenici su se upoznali sa poslovima policije, te gdje, kada i kako zatražiti policijsku pomoć. Nakon toga predstavili su se zaposlenici Crvenog križa i učenicima održali predavanje na temu „Na putu do škole“.

 


[OPŠIRNIJE]IZLET U SELCE
Administrator / datum: 18. 6. 2013. 18:14

       Učenici PŠ Saborsko od 1. do 4. razreda su ove školske godine po prvi puta svi sudjelovali u programu Škole u prirodi. Ove školske godine je Hostel dječjeg odmarališta Karlovac poslao ponudu na školu za sve razrede, gdje su učiteljice u dogovoru sa roditeljima odlučile prihvatiti ponudu i dječici, koja su to svojim radom, trudom i nezaboravnim nastupima folklorne skupine, i zaslužili.

 

 


[OPŠIRNIJE]IZLET NA OTOK MURTER
Administrator / datum: 9. 5. 2013. 21:46

       Dana 08.05.2013. godine učenici PŠ Saborsko zajedno sa svojim učiteljicama posjetili su otok Murter. Zbog velikog truda i rada učenika tijekom školske godine Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva učenike je nagradila ovim izletom. Sve ljepote otoka i doživljaje ovjekovječili smo predivnim fotografijama. Bilo nam je jako lijepo. Učenici su istinski uživali.

Hvala Nacionalnoj zakladi na ovako lijepom izletu.

 


[OPŠIRNIJE]SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA KARLOVAČKE ŽUPANIJE
Administrator / datum: 5. 5. 2013. 21:01

        U utorak, 30.travnja 2013. godine  naša područna škola je po prvi puta sudjelovala na Smotri učeničkih zadruga.Na smotri smo se predstavili “Bakinom kutijicom” na kojoj su vidljivi predivni motive našeg kraja. Smotra učeničkih zadruga  održana je u Osnovnoj školi Draganić. Na smotri je sudjelovalo 12 učeničkih zadruga Karlovačke županije.Nakon kraćeg kulturno umjetničkog programa  u izvedbi učenika domaćina škole, stručno povjerenstvo je pošlo u razgledavanje proizvoda učeničkih zadruga. Zadrugari su se predstavili svojim radovima i vještinama.

 


[OPŠIRNIJE]MALA ŠKOLA U PŠ SABORSKO 2012./2013.
Administrator / datum: 18. 3. 2013. 12:31

       Kao i dosada, u suradnji sa općinom Saborsko, 1. ožujka krenula je „Mala škola“. Program „Male škole“ djeluje u prostorijama Pš Saborsko, a realizira se putem nastavnog plana i programa. Voditeljica Male Škole je učiteljica Martina Rendulić. Ove godine Mala škola broji dvoje učenika, to su Marija Galović, Stipe Grdić i Marin Grdić.

 


[OPŠIRNIJE]ZALJUBLJENJE MAŠKARE U PŠ SABORSKO
Administrator / datum: 12. 2. 2013. 18:37

       Današnji dan u školi nam je protekao jako lijepo, neobično, duhovito, „ludo“…..U školi smo obilježili maškare i Valentinovo. S obzirom da su datumi u kalendaru jako blizu, odlučili smo ih spojiti u jedan dan i zbog toga smo svi bili „Zaljubljene maškare.“  Program maškaranja je započeo u 11h. Svi smo bili pomalo tužni što zbog snježnog vremena nismo mogli imati planiranu povorku kroz selo, ali to nas nije obeshrabrilo i odlučili smo se svi dobro zabaviti u holu škole.


[OPŠIRNIJE]ETNO RADIONICA
Administrator / datum: 29. 1. 2013. 11:15

      Etno radionica u PŠ Saborsko aktivno djeluje. Učenici , mame, bake, učiteljice …rade i trude se što više učenicima prenijeti znanja heklanja, snovanja, vezenja, pletenja…

Slike govore više od riječi……
 
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Snježne radosti
Administrator / datum: 18. 12. 2012. 17:24

      Zimske radosti....., snježna zabava....... učenika i učiteljica PŠ Saborsko.

 


[OPŠIRNIJE]SVETI NIKOLA POSJETIO I NAŠU ŠKOLU.......
Administrator / datum: 7. 12. 2012. 10:27

       Oko 12 h zazvonio je telefon u holu naše škole. Učiteljica se požurila javiti i nakon krtakog razgovora vratila se natrag u razred sa osmijehom na licu. Odmah smo znali da nije zvao ravnatelj. Upitali smo: „Učiteljice, tko je to bio?“ Učiteljica se i dalje samo smješkala. Znali smo da se nešto događa. Nakon našeg učestalog ispitivanja učiteljica je, još uvijek u čudu, rekla: „Djeco, upravo sam razgovarala sa svetim Nikolom i rekao je da putuje prema našoj školi.“


[OPŠIRNIJE]NAŠA ŠKOLA NA DODJELI NAGRADE „OTISAK SRCA“
Administrator / datum: 23. 11. 2012. 20:39

       Danas, 22. studenog 2012. god.  naša škola i naša dječica su dobili još jedno priznaje za svoj rad i trud. Riječ je o projektu koji je škola poslala na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog  društva  vezan uz najinovativnije volonterske inicijative učenika i učenica u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj. Upravni odbor  Zaklade je u projektu prepoznao rad i aktivnosti kojima djelujemo u našoj lokalnoj zajednici i nagradio nas je s novčanim iznosom od 10 000 kn. Svečana dodjela nagrada „Otisak srca“ održana je u Muzeju Mimara u Zagrebu. Nagrade je predstavnicima škola uručila prof. dr. sc. Vesna Vašiček, predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade i upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša -Matić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]21. OBLJETNICA TRAGIČNOG STRADANJA VUKOVARA
Administrator / datum: 20. 11. 2012. 22:20

 

      Tradicionalno obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar u našoj školi se održalo 16. studenog 2012. god. U znak sjećanja i suosjećanja sa žrtvama i u spomen ubijenih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja i civila i ove godine učenici, učiteljice i domar  su zapalili svijeće u holu škole, minutom šutnje i molitvom odali počast svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

Učiteljica Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]GLAZBENO-SCENSKA PREDSTAVA
Administrator / datum: 20. 11. 2012. 22:11

 

      Danas, 15. studenoga 2012.god. našu školu je ponovno posjetio gospodin Ivica kojemu smo se svi jako obradovali. Učenici ga pamte po predstavi koju je održao u svibnju na kojoj su se odlično zabavili. Zabave nije nedostajalo niti ovaj put kada je tematika predstave bila godišnje doba jesen. Naziv predstave “Upalimo motorčić, pokrenimo kotačić pronađimo jesenji oblačić!” se u potpunosti uklapao u scenu koja je bila prožeta jesenjim motivima. I ovaj put su djeca bila aktivna  tijekom izvedbe predstave. Cijeli program je bio protkan humorom, veseljem ali i edukativnim porukama. Očekujemo gospodina Ivicu da nas posjeti i kada  dođe zima.

Učiteljica Danijela Matijević Šimić

 


[OPŠIRNIJE]Svečano obilježena 21. godišnjica stradavanja i okupacije Saborskog
Administrator / datum: 13. 11. 2012. 17:14

     Danas je u Saborskom uz mnogobrojne uzvanike dostojanstveno obilježena 21. godišnjica stradavanja i okupacije Saborskog u Domovinskom ratu. Usprkos jakoj kiši koja je lijevala kao iz kabla, pred spomenikom žrtvama Domovinskog rata u Saborskom se okupilo mnoštvo koje je došlo odati počast onima koji su stradali na današnji dan 1991., kad je Saborsko gorilo, kad su branitelji ginuli, a nemoćni starci i starice ubijani i zapaljeni u svojim kućama.

 


[OPŠIRNIJE]Danas je na HRT-u emitiran prilog o našim vrijednim osnovnoškolcima
Administrator / datum: 8. 11. 2012. 14:02

     Danas je na HRT-u u emisiji Dobro jutro Hrvatska emitiran prilog o našim osnovnoškolcima i njihovoj folklornoj grupi. Povod HRT-u za snimanje priloga u Saborskom bila je Prva nagrada koju su osvojili naši  osnovnoškolci na Royalovom natječaju: "Škola prijatelj starijih - lajkam starije"

Link:http://djh.hrt.hr/component/content/article/6490-kola-prijatelj-starijih

 

Preuzeto sa Saborsko.net

 


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA 2012.
Administrator / datum: 21. 10. 2012. 19:30

       Danas, 19.listopada 2012. godine u našoj školi su obilježeni Dani kruha i  zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su prigodnim programom, kroz svoje recitacije i igrokaze, zahvalili Bogu na svim plodovima, radostima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Nakon programa fra Slavko je blagoslovio predivne krušne proizvode koje su vrijedne ruke naših mama i baka napravile.

 


[OPŠIRNIJE]NAŠA ŠKOLA DOBILA PRVU NAGRADU ZAKLADE ROYAL ZA MEĐUGENERACIJSKU SOLIDARNOST
Administrator / datum: 16. 10. 2012. 20:46

      Danas je naša škola dobila i javnu potvrdu da ono što radimo je dobro, kvalitetno, uočeno i nagrađeno. Naime, riječ je o projektu naše Folklorne skupine koji traje unatrag tri godine i koji od samog početka ima veliku potporu od strane naše drage načelnice, našeg ravnatelja, naših roditelja, baka, djedova…U svibnju 2012. godine s tim projektom smo se prijavile na Javni poziv Royalove zaklade za međugeneracijsku solidarnost “Škola-prijatelji starijih: Lajkam starije”.


[OPŠIRNIJE]UČENICI NAŠE ŠKOLE U CETINGRADU POVODOM DANA NEOVISNOSTI RH
Administrator / datum: 8. 10. 2012. 18:13

       Na poziv gospodina Ivana Mateše, učenici i učiteljice Pš Saborsko su dan 07.listopada 2012.god. proveli u Cetingradu povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

       Gospodin Mateša je predsjednik Zajednice povratnika i useljenika Karlovačke županije i autor Glasa hrvatskih prognanika (Glasilo Zajednice povratnika i useljenika Karlovačke županije), koji nas je posjetio u svibnju 2012. u želji da nas spomene u svom slijedećem broju lista. Učiteljice su napisale članak o desetogodišnjem radu škole koji je objavljen  u trećem broju ovog lista.U rujnu nas gospodin Mateš poziva na središnju županijsku proslavu Dana neovisnosti Republike Hrvatske i obilježavanje 10. Dana sjećanja i zahvalnosti.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE HOD-A U NAŠOJ ŠKOLI
Valentina BARTOLOVIĆ / datum: 13. 9. 2012. 09:29

     Danas je naša škola sudjelovala u športsko-edukativnom projektu "Hrvatski olimpijski dan" koji  se u Hrvatskoj provodi  petu godinu na današnji dan 10. rujna 2012. godine.
HOD je projekt proslave športa i olimpizma diljem Hrvatske, a ima tri cilja: 1. masovnije uključivanje građana u razne oblike športskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima; 2. razvijanje svijesti o ulozi športa u službi društva; 3. edukacija mladih u olimpijskom pokretu i njegovom značaju u svijetu.

 


[OPŠIRNIJE]UGODNO IZNENAĐENJE OD NAŠE NAČELNICE
Administrator / datum: 10. 6. 2012. 10:16

Danas, 05.06.2012.god. načelnica naše općine gospođa Đurđica Špehar i njen zamjenik gospodin Zvonko Conjar, ugodno su iznenadili učenike i djelatnike PŠ Saborsko. U vrijeme velikoga odmora donijeli su učenicima i djelatnicima pizze kao malu nagradu za odličnu izvedbu predstave "Ličko prelo", za Dan općine. Učenici su bili oduševljeni. Sa velikim tekom su pojeli pizze i zahvalili se načelnici na ovakvom ugodnom iznenađenju.

Još jednom hvala našoj načelnici koja prepoznaje i nagrađuje rad i trud učenika i djelatnika škole u njenoj općini.

                                                                                  Učenici i djelatnici Pš Saborsko

 

 


[OPŠIRNIJE]SVETI IVAN NEPOMUK ZAŠTITNIK ŽUPE I DAN OPĆINE SABORSKO
Administrator / datum: 21. 5. 2012. 19:07

     Zaštitnik župe i Dan općine Saborsko svečano je proslavljen 16. svibnja. Proslava je započela procesijom koja je krenula ispred crkve prema spomen obilježju žrtvama Domovinskog rata. Nakon procesije proslava je nastavljena u crkvi, gdje je svetu misu predvodio mr. fra Ljubo Kurtović.

 


[OPŠIRNIJE]IZLET U ZAGREB
Administrator / datum: 13. 5. 2012. 16:01

Dana, 20.travnja 2012.godine išli smo na jednodnevni izlet u glavni grad naše domovine, Zagreb.

Posjetili smo ZOO-vrt u kojem su se učenici upoznali s načinom života raznih životinja i njihovim nastambama. Nakon razgledavanja parka učenici su sudjelovali u edukativnoj radionici.

Poslije Zoo-vrta, vozimo se glavnim gradom do Cinestara u kojem smo pogledali film „Putovanje u središte zemlje 2: Tajanstveni otok“ u 3D projekciji.

Po završetku filma uživali smo u kratkoj šetnji po gradu.

Kućama, sretni i zadovoljni realizacijom izleta, i pomalo umorni, vratili smo se u kasnim poslijepodnevnim satima.

 

 


[OPŠIRNIJE]PREDSTAVA –Š A R E N I S V I J E T
Administrator / datum: 13. 5. 2012. 15:55

Danas je u našoj školi održana po prvi put glazbeno-scenska predstava pod nazivom   „Tko će riješiti najteži zadatak? Žabac, mačak ili patak?!

U polusatnom programu učenici su zajedno sa animatorom sudjelovali u predstavi i lijepo se zabavili.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]MALA ŠKOLA U PŠ SABORSKO
Administrator / datum: 1. 4. 2012. 23:09

     I ove školske godine škola u suradnji s Općinom organizira program rada s djecom u godini prije polaska u osnovnu školu. Program predškole,  tzv. “Male škole” djeluje u prostorijama Područne škole Saborsko. Realizacija programa usklađena je s nastavnim planom i programom rada škole . Za vođenje predškole predviđen je jedan voditelj-učiteljica kojoj na jesen pripadaju učenici koji pohađaju “Malu školu”.

   


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO I MAŠKARE U PŠ SABORSKO
Administrator / datum: 20. 2. 2012. 18:56

Ove školske godine učenici PŠ Saborsko su  u holu svoje škole obilježili dan koji je posvećen ljubavi kroz koji su vješto proželi i prikazali svoje maštovite maske i želje kada na jedan dan mogu biti netko drugi u školi.

Đačku svakodnevnicu je zamjenila ljubavna kutija koja je otkrila puno lijepih poruka ljubavnog i prijateljskog sadržaja. Učenici su se složili kako se osjećaj ljubavi treba njegovati kroz cijelu godinu a ne smao na jedan dan.

Nakon ljubavnih poruka uslijedila je „transformacija“ u nešto što svatko od nas poželi biti i ima priliku to i ostvariti u ovim pokladnim danima. Učenici su iznenadili učiteljice veselim i maštovitim maskama koje su uglavnom bile plod njihovih ruku.

Kako je uz pokladno doba prikladno pojesti krafne, učiteljice su učenike počastile krafnama.

Nakon zakuske i toplog čaja u pomalo „otkačenoj“ atmosferi krenuo je maskirani ples u parovima, ples s loptom, stolicama, karaoke...

Svi smo se odlično zabavili i poželjeli jedni drugima da nam ostatak školske godine prođe kao i ovaj dan, pun ljubavi, smijeha, zabave i veselja.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNA PRIREDBA U PŠ SABORSKO
Administrator / datum: 24. 1. 2012. 14:44

      U petak, 23.prosinca 2011. godine, održana je božićna priredba u holu naše škole. U realizaciji programa sudjelovali su svi učenici PŠ Saborsko, njih 18.

Priredba je pored kratkog prigodnog programa, obilježena i izložbom božićnih jaslica koje smo uz pomoć naših učiteljica uspjeli izraditi.

Priredbi su kao i svake godine nazočili naši dragi roditelji, bake, djedovi te drugi mnogobrojni gosti. Po završetku priredbe božićnu čestitku roditeljima i svim gostima u ime učiteljica i učenika uputio je učenik 4.razreda Davor Conjar.

Nakon priredbe svi smo se zajedno družili uz mali skromni domjenak.

 

 


[OPŠIRNIJE]SVETI NIKOLA U NAŠOJ ŠKOLI
Administrator / datum: 24. 1. 2012. 14:39

      Ove školske godine nas je pomalo hvatala panika, jer su učiteljice rekla da nas Sveti Nikola neće posjetiti, jer kao, nismo bili dobri, ne učimo, ne slušamo itd. Bili smo jako nestrpljivi, nismo vjerovali učiteljicama u potpunosti, pa smo odlučili samostalno pripremiti prigodan program, za svaki slučaj ako nas Sveti Nikola ipak posjeti. Pripremili smo razne recitacije, igrokaze a naš zbor ga je uspio i dozvati njegovim najdražim pjesmicama (Sveti Nikola, Din,din don…) I napokon Sveti Nikola se pojavio. Naravno, za njim je išao i Krampus koji je vukao punu vreću darova i pokoju šibu za one najzločestije. Svet Nikola nas je sve uveselio. Lijepo smo ga počastili i zamolili ga neka nas se sjeti i iduće godine.

  


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE DVADESETE OBLJETNICE PADA VUKOVARA U PŠ SABORSKO
Administrator / datum: 24. 1. 2012. 14:36

      Dvadesetu obljetnicu sjećanja na pad grada Vukovara u našoj školi obilježen je čitanjem prigodnog teksta kojeg je pratila prezentacija slika grada heroja.

      Nakon toga učenici su upoznati s kratkom biografijom poznatog vukovarskog novinara i stradalnika na Ovčari, Siniše Glavaševića. Zatim smo u holu škole  palili svijeće i u molitvi se sjetili svih koji su dali život za veliki grad Vukovar. Minutom šutnje smo odali počast svim herojima Domovinskog rata.

    

 


[OPŠIRNIJE]DVADESETA OBLJETNICA STRADANJA SABORSKOG -12.11.2011.
Administrator / datum: 24. 1. 2012. 14:32

        Danas je u Saborskom svečano obilježena 20. godišnjica tragedije Saborskog. Svečanosti obilježavanja 20. godišnjice nazočili su mnogi politički dužnosnici, izaslanstva, predstavnici raznih udruga i na kraju djeca osnovnih škola iz Saborskog i Ogulina. Ceremonija polaganja cvijeća i paljenja svijeća počela je kod spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata po izuzetno hladnom i vjetrovitom vremenu. Odavanje počasti stradalima teklo je mirno i dostojanstveno, poredani u dugu kolonu išli su jedni za drugima zastajući na tren pred  "ranjenom golubicom" simbolom stradanja u Domovinskom ratu, klanjajući se žrtvama. 

 


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA 2011.
Administrator / datum: 20. 10. 2011. 23:37

      Dani kruha obilježavaju se svake godine tijekom listopada kojima uz simbolično blagovanje kruha i krušnih proizvoda zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima tijekom godine.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i ove su godine već po višegodišnjoj tradiciji obilježeni u našoj PŠ Saborsko. Vrijedni roditelji i učiteljice su se potrudili da stolovi budu puni kruha, peciva i raznih slastica.

Rezultat je bio lijep za oči i ugodan za nepce. Učenici su izveli prigodan program uz igrokaze i recitacije. Proizvode je zatim blagoslovio fra Slavko Antunović uz kojeg smo svi zajedno molili.

Nakon službenog dijela svi smo uživali u kušanju proizvoda.

 

 


[OPŠIRNIJE]JEDNO DIVNO PRIJATELJSTVO
Administrator / datum: 20. 10. 2011. 23:36

        U mjesecu prosincu 2010.godine učenici i djelatnici PŠ Saborsko, uz pomoć načelnice našeg malog mjesta gospođe Đurđice Špehar, sklopili su jedno divno prijateljstvo vrijedno svakog spomena. To su  naši dragi prijatelji iz Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad kod kojih smo bili ugošćeni tog prosinca 2010.godine. Gospodin Mladen, gospodin Mrva i drugi dragi ljudi tad obećaše  školi vrijednu donaciju tehničkih pomagala i lektirnih djela. Obećanje su i ispunili i u travnju 2011.godine dovoze ju u našu školi. Učenici i učiteljice oduševljenje. Sad napokon imamo svoju malu, ali jako vrijednu,  knjižnicu i informatičku učionicu.

Ovako izgleda sada učionica u kojoj svi rado boravimo.

Još jednom veliko hvala našim donatorima.

Učenici i učiteljice PŠ Saborsko 


[OPŠIRNIJE]ZADRUGA „KAPLJICA“ U PŠ SABORSKO
Administrator / datum: 16. 5. 2011. 11:58

     U našoj područnoj školi Saborsko ove školske godine aktivno djeluje učenička zadruga.

Učenička zadruga dobrovoljna je interesna učenička organizacija, koja pridonosi postizanju odgojno-obrazovnih i društveno – gospodarskih ciljeva škole, kao oblik izvannastavnih aktivnosti, gdje učenici korisno provode svoje slobodno vrijeme i razvijaju razne sposobnosti. U našoj zadruzi Kapljica uz pomoć vrijednih roditelja i učiteljica šije se, veze, plete, radi se gipsom, glinamolom, voskom...

 

 


[OPŠIRNIJE]DONACIJA PŠ SABORSKO
Administrator / datum: 16. 5. 2011. 11:55

     PŠ Saborsko 09. svibnja 2011.god. posjetili su predstavnici HPD Kapela Zagreb. To su naši dragi prijatelji koji su nas u prosincu 2010. godine velikodušno ugostili u Zagrebu u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad gdje su učenici škole izveli predstavu „Božić u Saborskom“. Glavna poveznica škole i predstavnika HPD Kapela bila je naša draga načelnica, koja nikad i nigdje ne propušta priliku promovirati i pohvaliti rad i trud dječice u školi. Djelatnici planinarskog društva su tad obećali kako će pokrenuti akciju prikupljanja računala i lektirnih djela za našu školu.


[OPŠIRNIJE]„MALA ŠKOLA“ U PODRUČNOJ ŠKOLI SABORSKO
Administrator / datum: 22. 3. 2011. 23:12

U našoj PŠ  i ove školske godine je počela s djelovanjem „Mala škola“.

Budući da na području općine Saborsko ne postoji specijalizirani dječji vrtić koji bi zadovoljio potrebe djece i roditelja za uključivanjem u odgojno-obrazovni program, škola u suradnji s općinom provodi program rada s djecom u godini prije polaska u prvi razred osnovne škole. Program „Male škole“ realizira se u prostorijama PŠ Saborsko. Prostorija u kojoj se održava nastavni program prilagođena je djeci toga uzrasta. Realizacija rada programa predškole usklađena je s radom škole, jer stručni voditelj koji je predviđen za vođenje predškole je učitelj koji će učenike predškole učiti i u sljedeće četiri godine osnovnog obrazovanja. Zahvaljujući predstavnicima općine Saborsko, koje je planirano izdvojilo novac iz proračuna za ove namjene, osnovne potrebe su zadovoljene i program „Male škole“ je mogao početi s djelovanjem. 


[OPŠIRNIJE]14.02.2011.godine
Administrator / datum: 16. 2. 2011. 18:16

Danas je u našoj područnoj školi održana zabava pod maskama povodom Maškara i Valentinova. Učenicima naše škole  pridružila su se i djeca iz igraonice ¨Sunce¨ zajedno s njihovom tetom gospođom Draženom Galović. Za ovaj dan dječica iz igraonice su darovala školskoj djeci srca sa prigodnom porukom.

Zabavi su nazočili i djelatnici lokalne uprave koja je povodom ovoga dana učenicima darovala krafne. Svima nam je nedostajala načelnica općine, gospođa Đurđica Špehar, koja je zbog poslovnih obaveza bila spriječena.

Učenici su zabavu otvorili malim programom koji su sami osmislili i učiteljicama i svima prisutnima priredili jedno ugodno iznenađenje. Program je bio maštovit i jako dojmljiv, s obzirom da je to bio samostalni rad učenika od 1. do 4. razreda. 


[OPŠIRNIJE]Posjet gospodina Tamure PŠ Saborsko
Administrator / datum: 29. 1. 2011. 18:13

           

          Danas, 25.01.2011.godine u našoj školi je bio poseban dan. Svi smo s nestrpljenjem očekivali dolazak gospodina Tamure, veleposlanika Japana U RH.

Naime, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Nj. E. Yoshio Tamura i župan karlovačke Županije Ivan Vučić posjetili su danas Saborsko povodom  donacije medicinske opreme koju Vlada Japana donira Domu zdravlja Ogulin, odnosno ambulantama u Saborskom i Plaškom.

U 11.00 sati gosti su došli u našu PŠ Saborsko gdje smo ih dočekale mi učiteljice i djeca koju smo  obukle u narodne nošnje. Zajedno s nama u školi dočeku su nazočile  i predstavnice ženske udruge Saborsko s izložbom rukotvorina, što je posebno dojmilo veleposlanika Tamuru i goste. 


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE UČENIKA PŠ SABORSKO U CENTRU ZA KULTURU I OBRAZOVANJE-SUSEDGRAD
Administrator / datum: 25. 12. 2010. 21:25

      Stigao je i taj dan koji smo svi nestrpljivo isčekivali.

Naime, učenike naše škole pozvali su planinari HPD Kapela, točnije gospodin Mladen, koji je ujedno i djelatnik u Centru za kulturu i obrazovanje –Susedgrad. Članovi HPD Kapela posjetili su dva puta Saborsko i tijekom posjeta načelnica općine im se pohvalila našim prošlogdišnjim igrokazom koji su učiteljice spremale s učenicima povodom Božićnih blagdana. Naša amaterska snimka ih je oduševila prvenstveno zbog toga što  igrokaz prikazuje  narodne Božićne običaje, pjesme i plesove Saborčanskog kraja prije 50-ak godina. Gospodin Mladen nas je kontaktirao u školi i tad su započeli detaljniji planovi oko našeg posjeta. Dogovorili smo se da to bude zadnji tjedan nastave u ovom obrazovnom razdoblju, kad smo završili sve svoje nastavne obveze, a i ovaj cijeli tjedan nam je tjedan pripreme i generalnih probi Božićne priredbe, koju isto prikazujemo i za naše drage roditelje u školi 23. 12. 2010. godine u deset sati.


[OPŠIRNIJE]SVETI NIKOLA!
Administrator / datum: 9. 12. 2010. 10:34

       Tijekom cijele godine svi željno ičekujemo 6. prosinac kad naše domove pohodi sveti Nikola i ostavlja nam darove. Nekoga darovi ugodno, a nekoga neugodno iznenade ovisno o ponašanju tijekom godine.

       Tako je i danas našu PŠ Saborsko posjetio sveti Nikola sa svojim pomoćnikom Krampusom. Djeca su svetoga Nikolu dozivala pjesmom. Svetom Nikoli se jako svidjela njihova pjesma pa ih je odlučio darivati. Svakom djetetu osobno je uručio dar uz prigodne i lijepe riječi. Krampus je u početku bio malo nestašan ali ga je sveti Nikola uspješno držao pod kontrolom cijelo vrijeme posjeta našoj školi. Djeca su bila zadovoljna darovima, pa su i ona odlučila darovati svetog Nikolu recitacijom i prigodnim darom, kojeg su izradili uz pomoć svojih učiteljica , kako nas  ne bi zaboravio iduće godine. Nikolu je ugodno iznenadio dar i obećao je da će iduće godine prvo posjetiti našu školu. Djeca su svetog Nikolu i Krampusa ispratila pjesmom. 

Fotografije možete pogledati u foto - galeriji


 


[OPŠIRNIJE]Sjećanje na Vukovar
Administrator / datum: 22. 11. 2010. 20:59

U Područnoj školi Saborsko, 18.11.2010.godine tradicionalno je obilježen Dan sjećanja na Vukovar.

Učiteljice su zajedno s učenicima osmislile pano na kojem su prikazale patnje grada heroja i njegovih hrabrih stanovnika.

Programu su nazočile načelnica općine Saborsko, gospođa Đurđica Špehar, tajnica općine gospođa Sanja Špehar, te Jasmina Sertić, učiteljica engleskog jezika.

U program nas je uvela učiteljica Danijela Matijević Šimićgovoreći o geografskom položaju Vukovara u Republici Hrvatskoj. Nakon toga tekstom «Pad Vukovara» dočarala nam je patnje kojima su stanovnici Vukovara bili izloženi tijekom tromjesečne opsade grada, zbog kojih se Vukovar s pravom naziva «gradom herojem», a žrtve koje su pale u njegovoj obrani, temeljem hrvatske slobode.

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje pada Saborskog 2010.
Administrator / datum: 22. 11. 2010. 20:51

        U petak 12. studenog u Saborskom je na dostojanstven način komemorirana 19. obljetnica pada ovog herojskog mjesta u ruke velikosrpskih agresora i JNA koji su pri tom mjesto razorili i pobili brojne civile kasnije pronađene u masovnoj grobnici. Komemoraciji su nazočili visoki predstavnici Karlovačke županije kao i brojnih gradova, općina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Djeca naše Područne škole Saborsko su također sa svojim učiteljicama i psihologinjom naše škole nazočili komemoraciji, držeći u svojim ručicama svijeće za brojne civile i hrabre bojovnike koji su stradali u njihovom mjestu.

  

         


[OPŠIRNIJE]Dani kruha 2010.
Administrator / datum: 22. 11. 2010. 20:40

        Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju